Godišnji međunarodni investicioni skup:

POSLOVNI KONTAKTI-LOKALNA INFRASTRUKTURA

5 - 6. jula, 2016.

 
godisnji-skup

EU Build, Build Energy Team, Konfindustrija i Privredna komora Srbije organizovali su Godišnji italijansko – srpski investicioni skup POSLOVNI KONTAKTI – LOKALNA INFRASTRUKTURA koji  je održan 5. i 6. jula 2016. u Privrednoj komori Srbije, a pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije i Ambasade Italije u Srbiji.

Godišnji međunarodni investicioni skup trajao je dva dana. Tokom prvog dana, nakon Plenarne sesije, od 32 lokalne samouprave koje su prijavile ukupno 128 projekata, 22 su neposredno tokom B2B sastanaka prezentovale svoje projekte pred 35 italijanskih kompanija. B2B sastanci su bili predviđeni za detaljnije upoznavanje italijanskih kompanije sa pojedinostima određenih projektata. Projekti koji su izazvali najveće interesovanje bili su iz oblasti: izgradnje postrojenja za prečišćavanje komunalnih i industrijskih  otpadnih voda, upravljanje otpadom, energetske efikasnosti, poseban akcenat je stavljen na projekte javne rasvete i zamene sistema za grejanje.

Drugog dana Skupa na Okruglom stolu: INSTITUCIONALNA PODRŠKA INFRASTRUKTURNOG RAZVOJA LOKALNIH SAMOUPRAVA U SRBIJI, bila su predstavljena sistemska rešenja u pružanju podrške Vlade Republike Srbije za privlačenje stranih investitora u gradove i opštine Srbije. Istaknuti su i prikazani potencijali Srbije, u čije ulaganje korist imaju kako ulagači, tako i Srbija. Učesnici ovog Okruglog stola bili su: H.E. Giuseppe Manzo, ambasador Italije u Srbiji, Aleksandra Damnjanović, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Daniel Berg, direktor EBRD-a, Francesco Lupo, šef korporativne divizije i član IO Banca Intesa, Aleksandar Kemiveš, savetnik Predsednika PKS, Darko Budeć, osnivač i vlasnik BUCK,  kao i predstavnici Konfindustije Srbije, EU Build-a i Build Energy Team-a. Ovo je ujedno bila i prilika da se svi učesnici Okruglog stola aktivno uključe i postave pitanja u vezi sa predstavljenim projektima i budućim planovima.

Program Skupa možete pogledati ovde.

Izveštaj sa Skupa možete pogledati ovde.

Galeriju fotografija mozete pogledati ovde.

Prezentacije govornika možete pogledati ovde.

Međunarodni investicioni skup je objedinio relevantne aktere iz sektora infrastrukture u Srbiji koji su u fokusu međunarodnih finansijskih institucija kao i kreirao poslovne kontakte između lokalnih samouprava i vodećih italijanskih kompanija.
 magip2
buckbanca-intesa1 Logo-Assolombarda

green-economy