Rečnik upravljanja projektima
Rečnik upravljanja projektima je namenjen svim građevinskim radnicima i onima koji se bave upravljanjem projektima u građevinarstvu. Cilj nam je da na jednom mestu prikupimo i objasnimo pojmove koji se koriste u ovoj oblasti građevinarstva.
Rečnik će vremenom biti dopunjavan. Ako neke od vama potrebnih reči nedostaju, javite nam na: office@yubuild.com ili mirka@yubuild.com.

Svi pojmovi
A B C D E F G H I J K L M N O P R S Š T U V Z

S krivaS curve
Grafički prikaz kumulativnih troškova, radnih časova, procentualnog izvršenja radova ili količina iz obima posla na vremenskoj osi.
SaznanjaFindings
Zaključci procene, vrednovanja, pregleda ili provere koji su identifikovali najznačajnije ishode, probleme i mogućnosti u oblasti istraživanja.
Sekundarni rizikSecondary Risks
Rizici koji proizilaze kao rezultat tretiranja rizika.
Šema organizacije gradilištaSite organization schema
Crtež na kome su jasno prikazani svi elementi gradilišta: pristupni putevi, privremena naselja, gradilišne instalacije raspored i radijus dejstva gradjevinske mehanizacije, deponije materijala, radionice, itd.
SF vezaStart - to - finish link
Veza između dve aktivnosti ili između aktivnosti i značajnog događaja na projektu. Zavšetak neredne aktivnosti zavisi od početka prethodne aktivnosti
SpecifikacijeSpecification
Dokument koji na precizan način opisuje propise prema kojima proizvod ili usluge treba da bude izvršena.
SporazumAgreement
Pojam koji se obično koristi da označi ugovor između poslodavca i njegovog profesionalnog konsultanta.
SR (Struktura radova)WBS (Work Breakdown Structure)
SR (struktura radova) je alatka za upravljanje projektima, koja se koristi za definisanje i grupisanje aktivnosti na projektu. SR prikazuje strukturu aktivnosti po nivoima i obezbeđuje okvir za planiranje i procenu troškova na projektu.
SS vezaStart - to - start link
Veza između dve aktivnosti ili između aktivnosti i značajnog događaja na projektu. Početak naredne aktivnosti zavisi od početka prethodne aktivnosti
StudijaStudy
Metodološki pregled i/ili analiza različitih nedoumica, pitanja i/ili problema.
Sledeća strana>Poslednja>>